2020

13. oktober, 2020

Clarion Hotel Energy

GREEN ECONOMY – How new technology can accelerate the global goals

Konferansen i 2020 ble avholdt på norsk, med unntak av video presentasjoner fra våre Amerikanske venner.

Den spennende og høyaktuelle tematikken gjorde nok at konferansen 2020 trolig ble den viktigste i rekken. Flere av  foredragsholderne er globale tungvektere innenfor internasjonal økonomi og finans, næringsliv, bærekraft, innovasjon og grønn teknologi.

Hva tenker ekspertene om utfordringene verden står overfor i lys av koronakrisen – og hvilke muligheter gir dette oss til å tenke nytt mot en grønnere og mer bærekraftig økonomi? Dette var noe av det som ble tatt opp.

Konferansen som ble avholdt fysisk på Clarion Hotel Energy, tirsdag 13. oktober var hadde innslag fra våre venner i USA som dessverre ikke kunne reise til Norge på grunn av Covid-19. Vi fikk  høre fra de to erfarne investorene Aaron Gerschenberg (Silicon Valley Bank USA) og Eric Anderson (WestRiver Group) på video. Sebastian Penn (Silicon Valley Bank, København) er også med på video fra København. Under deres ledelse, har Silicon Valley Bank blitt et globalt aksjefond med flere milliarder dollar i forvaltningskapital. De to investorene vil blant annet diskutere om bærekraftige investeringer fortsatt er like attraktive som før.

Norges sentralbanksjef, Øystein Olsen og Thina Margrethe Saltvedt fra Nordea var også til stede.

Den kjente økonomiprofessoren (Harvard) og tidligere sjefsøkonomen ved Det internasjonale pengefondet (IMF), Kenneth Rogoff er med oss på video for å snakke om det store makroøkonomiske bildet. Rogoff pratet blant annet om hvordan han vurderer tilstanden til globale økonomien nå etter Covid-19 utbruddet.

Bård Vegar Solhjell, direktør i Norad, pratet om viktigheten av de samlede bærekraftsmålene. Hvorfor bærekraftsmålene er bra for næringslivet, Norge og utviklingen i fattige landutviklingen i fattige land.

Vi fikk spennende innlegg også fra Bjørn Tore Markussen, CEO i Ocean Data Foundation, Rune Todnem By, professor i ledelse (Universitetet i Stavanger), Klaus Mohn, Rektor på Universitet i Stavanger og Frode Fjeldsbø, ordfører i Gjesdal kommune. Gründerne som Brage W. Johansen (Heimdall Power), Karen Dolva (No Isolation) og Sigrun Syversen var med og fortalte om hvordan sin bedrift tar i bruk teknologi for å bidra til å oppnå bærekraftsmålene.

Konferansen ble ledet av Anita Krohn Traaseth.

Speaker line-up

Images

No items found.