‹ Speakers

Mari Larsen Sæther

CEO and Co-Founder, Lett på Kroken / Business developer, WasteIQ

Mari Larsen Sæther ble gründer som 16-åring da hun startet selskapet Lett på Kroken, med et ønske om å løse utfordringer knyttet til prosessen for plastinnsamling. Ideen var en krok som festes på søppeldunkens håndtak og som brukes til å henge opp søppelsekken med plastemballasje før den hentes av renovatør. Produktet sikrer at sekken ikke blåser bort med vinden eller knyttes fast.

Mari er utdannet siviløkonom fra Norges handelshøyskole (NHH) med en støtteprofil innenfor energi, miljø og naturressurser. Med et brennende engasjement for å skape teknologiske løsninger som kan endre adferd og bidra til å redusere avfallsmengden, ble hun underveis i studiene ansatt som forretningsutvikler i avfallsteknologiselskapet WasteIQ.  Selskapet samler inn data om hvem som kaster hvor mye av ulike typer avfall til enhver tid. På denne måten gjøres det mulig å insentivere til bedre kildesortering ved å belønne de som er flinke til å kildesortere. Samtidig gir dataene oversikt over tilgjengelige ressurser for gjenbruk og gjenvinning, noe er essensielt i en sirkulær økonomi.

Hun ble også utmerket av Dagens Næringsliv som en av 30 ledestjerner under 30 år. Listen består av unge ledere i Norge som vil gjøre verden mer bærekraftig gjennom gode ideer, handlekraft eller lederegenskaper.