Nytt samarbeid med Universitet i Stavanger

Norway Summit, ”the Summit of the Minds”, tiltrekker folk som aldri har vært her før. Rockestjernene innen økonomi og ny teknologi som kunstig intelligens. Som et ledd i å styrke regionen har Universitetet i Stavanger (UiS) inngått partnerskap med Norway Summit, med konferansen som flaggskip og utgangspunkt for utvikling.

- For oss var det naturlig å gripe muligheten og bli en samarbeidspartner med Norway Summit for å sikre at vi også på sikt får de beste av de beste tenkerne og praktikerne innen økonomi og ny teknologi som kunstig intelligens, sier professor og påtroppende rektor, Klaus Mohn ved UIS.

- Hver for seg er foredragsholderne størrelser innen hver sitt fagområde, men de er gjerne mindre kjent på navn for folk flest , sier daglig leder i Norway Summit, Benedicte Westre Skog. Hun legger til at ved å sette slike kapasiteter sammen får vi helt nye tanker og muligheter for læring på en mindre akademisk måte. Vi leter alltid etter personer, bedrifter og geografiske områder som gjør ekstremt spennende ting som er interessant for regionen å knytte seg til.

- At vi gjennom samtaler og foredrag ser ting i nye perspektiv og større sammenhenger er det vi ønsker. Det leverer Norway Summit på. Konferansen skiller seg ut ved at den går i dyden i tematikken og treffer på kryss av fagområder og bakgrunn. Derfor er det viktig for oss å ta del i utviklingen og samarbeidet, supplerer professor Mohn.

- Vi er flinke til å reise ut for å hente med oss inntrykk og læring hjem, men størrelser som det vi får til Norway Summit er sjelden samlet på et lite område en hel dag og billetter for å delta på noe sånt er ofte svært kostbare. Dessuten henter vi bidragsytere som man ikke får treffe selv om man reiser til utlandet på studietur, sier Westre Skog.

Nå har bedriftsledere, politikere, akademikere og alle som er interessert i framtiden mulighet til å ta del i denne kunnskapen i Rogaland og fra tidligere tilbakemeldinger er den en god investering å delta.

- Å få med UiS som en strategisk partner vil gi begge parter en svært stor verdi som vil komme hele regionen til nytte, avslutter Westre Skog.