Man on a green mission

Brage W. Johansen har viet store deler av sin karriere til prosjekter innen grønn teknologi, energieffektivisering og bærekraft. I de siste årene har han som CEO for Heimdall Power vært med på å utvikle banebrytende teknologi for å digitalisere og effektivisere det globale strømnettet. Visjonen? At norsk teknologi skal være en sentral bidragsyter i det grønne skiftet.

Entreprenørskap er i ordets rette forstand personer som er i stand til å ligge i front ved å stadig komme med nye innovasjoner gjennom å satse på ny teknologi og nye produkter. Dette er en beskrivelse som er særlig treffende for én av årets foredragsholdere. Brage W. Johansen er intet mindre enn en vellykket serieentreprenør, og en tungvekter innenfor grønn teknologi og bærekraft. Den 13. oktober kommer Johansen til Norway Summit for å snakke om hvordan hans prosjekter har bidratt til en mer digitalisert og bærekraftig hverdag.  

Selv om mye av hovedfokuset de siste årene har vært å digitalisere strømnettet gjennom arbeidet med Heimdall Power, har Johansen en imponerende CV av både tidligere og pågående prosjekter. På begynnelsen av 2000-tallet var Johansen blant annet leder for Statoils hydrogensatsing i Norge, og var med på å produsere den miljøvennlige sportsbilen Fyk. I 2013 var Johansen sentral i oppstarten av «green tech»-selskapet Zaptec – som i dag er mest kjent for utbygging av ladeinfrastruktur for elbiler.

Omtrent på samme tid som han involverte seg i Heimdall Power, ble han også leder for Desert Control – et annet selskap med store globale ambisjoner. Gjennom dette selskapet har Johansen bidratt til å utvikle en ny type flytende leire som binder opp ørkensand og gjør den til dyrkbar jord. Den hårete målsetningen er at fem prosent av dagens ørkenområder skal være grønne frem til 2030.

Brage W. Johansen har vist fantastiske egenskaper i det å kombinere store visjoner med gjennomføringskraft, vi ser frem til å høre fra han 13. oktober!Skrevet av Martin Schanche-Olsen.